Külföld

Videó: élő adásban verekedett össze két szlovák exminiszter

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 12:43

Orbán Viktor szövetségesei arcul ütötték az egykori miniszterelnököt, aki korábban mellkason rúgta az egykori belügyminisztert. A felvételt a fenti videóra kattintva nézheti meg.

Szlovák exminiszterek verekedtek össze élő adásban, írja a Paraméter.

Az Orbán Viktor szövetségese, Robert Fico vezette Smer-SD a menekültválsággal és a határlezárás szükségességével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerda reggel, amikor Ficóék beszédét megszakította Igor Matovič. A korábbi kormányfő és expénzügyminiszter egy terepjáróval gurult be a háttérbe, és megafonon keresztül kezdte mondani a magáét, többször is maffiának nevezve a Smert, írja a lap.

Ezt követően Fico párttársai körbevették az autót, Matovič pedig a korábbi smeres belügyminiszterrel, Robert Kaliňákkal is közvetlen konfliktusba került.

A felvételek szerint a két politikus először csak ordibált egymással, majd dulakodás történt. Matovič mellkason rúgta Kaliňákot, amire a Smer egy másik képviselője, Richard Glück ütéssel válaszolt.

A lap megjegyzi: Ficóék a sajtótájékoztatón felszólították a szlovák kormányt, hogy a migrációs helyzet miatt zárják le a Magyarországgal közös határokat, és állítsák vissza az ellenőrzést. 

A szlovákiai előrehozott parlamenti választást 2023. szeptember 30-án tartják.

#Külföld#Smer#Igor Matovic#robert kalinak#verekedés

Címlapról ajánljuk