Külföld

Elkapták a gyilkost, aki rákmászásban szökött meg a börtönből

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 13. 15:13

A barátnője megkéseléséért életfogytiglani börtönre ítélt 34 éves Danelo Cavalcante augusztus 31-én szökött meg egy pennsylvaniai börtönből.

Szerdán elfogták Danelo Cavalcantét, közölte Pennsylvania állam rendőrsége. A CNN azt írja, hogy a rendőrség hamarosan sajtótájékoztatót tart a szökött rab elfogásának körülményeiről.

A barátnője megkéseléséért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt 34 éves Danelo Cavalcante csaknem két hétig volt szökésben, miután augusztus 31-én meglehetősen akrobatikus mutatvánnyal sikerült megszöknie a West Chesterben található Chester megyei börtönből. Konkrétan rákmászásban sikerült meglépnie:


A brazil állampolgár Calvantét a múlt hónapban ítélték el, mert 2021 áprilisában halálra késelte volt barátnőjét, Deborah Brandaót két kisgyermeke szeme láttára. Miután a szökést észrevették, a hatóságok bezártak két iskolakörzetet is a Cavalcante ellen indított hajtóvadászat miatt.

A rendőrség kezdetben a börtön körzetében lévő erdős területre összpontosította a keresését, majd kiterjesztették a keresési területet, miután a szökött rabot kétszer is látták a közeli Longwood Gardensben, a biztonsági kamerák felvételein. Cavalcante hétfő éjjel betört egy ház garázsába és ellopott egy puskát is, a ház tulaja rálőtt a betörőre, de az el tudott menekülni, írja  a CNN. A rendőrség ezután különösen veszélyesnek és mindenre elszántnak nevezte a szökött rabot.

A rendőrség ezért arra kérte a környék lakóit, hogy zárkózzanak be és legyenek nagyon óvatosak. 

#Külföld#egyesült államok#Pennsylvania#danelo cavalcante#szökött rab#elfogták

Címlapról ajánljuk