Külföld

Hajtóvadászat: rendőrkutya fogta meg a két hétig üldözött szökött gyilkost

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 13. 18:29

Pennsylvania állam rendőrsége beszámolt a két hétig üldözött Danelo Cavalcante elfogásának körülményeiről.

Szerdán elfogták Danelo Cavalcantét, akit barátnője meggyilkolásáért életfogytiglani börtönre ítéltek, de megszökött a börtönből.

A 34 éves, brazil állampolgár Calvantét a múlt hónapban ítélték el, mert 2021 áprilisában halálra késelte volt barátnőjét, Deborah Brandaót két kisgyermeke szeme láttára. Cavalcante augusztus 31-én szökött meg a West Chesterben található Chester megyei börtönből, meglehetősen akrobatikus mutatvánnyal, rákmászásban feljutva a börtön falán:


Cavalcante csaknem két hétig volt szökésben, a pennsylvaniai hatóságok valóságos hajtó vadászatot indítottak ellene. Miután a szökést észrevették, a hatóságok bezártak két iskolakörzetet is.

A rendőrség kezdetben a börtön körzetében lévő erdős területre összpontosította a keresését, majd kiterjesztették a keresési területet, miután a szökött rabot kétszer is látták a közeli Longwood Gardensben, a biztonsági kamerák felvételein. Cavalcante hétfő éjjel betört egy ház garázsába és ellopott egy puskát is, mire a ház tulaja rálőtt a betörőre, de az el tudott menekülni. A rendőrség ezután különösen veszélyesnek és mindenre elszántnak nevezte a szökött rabot, arra kérve a környék lakóit, hogy zárkózzanak be és legyenek nagyon óvatosak.


A rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be Danelo Cavalcante elfogásáról, írja a CNN. George Bivens rendőr- alezredes azt közölte, hogy az éjszaka folyamán egy betöréshez riasztották őket, nem messze attól a területtől, hol a rendőrség gyanúja szerint Cavalcante bujkált. A környéket a rendőrség taktikai egységei elkezdték átvizsgálni, miközben helikopterről hőkamerával pásztázták a fás-bokros részeket.

A hőkamera éjjel egykor kapást jelzett, és a rendőrség akciócsoportja szorosan körülvette a jelzett területet.

A rendőrök reggel nyolcig vártak, majd megindultak. A meglepődött Cavalcanténak esélye sem volt, amikor megpróbált a sűrű bokrok alatt kúszva az elrabolt puskával kezében előlük elmenekülni. Az egyik rendőr ráengedte a kutyáját, ami megfogta a szökött gyilkost.

A férfi még ekkor is ellenállt, úgyhogy a rendőrök kénytelenek voltak kényszert alkalmazni előállítása során. Cavalcantét kihallgatása után visszaszállítják a börtönbe, hogy életfogytig tartó büntetését töltse.

Nyitókép: Pennsylvania State Police / Twitter

#Külföld#egyesült államok#Pennsylvania#danelo cavalcante#elfogás

Címlapról ajánljuk