Külföld

Hátulról fejbe lőttek egy biztonsági őrt egy középiskolás focimeccsen – videó

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 9:08

Egy verekedést próbált megakadályozni a New York állambeli biztonsági őr, egy 16 éves fiú végzett vele.

Letartóztattak egy 16 éves fiút, aki a helyi hatóságok közlése szerint hátulról fejbe lőtt egy biztonsági őrt egy középiskolás focimérkőzés helyszínén az amerikai New York államban. A biztonsági őr egyik kollégájával egy tömegverekedést próbált leállítani, amikor a lövés érte – jelentette a helyi sajtó.

Az eset szombaton, szeptember 9-én történt az Utica városában található Proctor középiskola focistadionjánál, helyi idő szerint délután négy óra után. A hatóságok közlése szerint a parkolóban azután tört ki verekedés, hogy az őrök nem engedtek be egy társaságot a stadionban zajló mérkőzésre.

A verekedő fiatalokat két biztonsági őr próbálta meg leállítani, amikor az esetről készült videó alapján két lövés dörrent, és az egyik őr azonnal összeesett. A férfit – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – életveszélyes állapotban szállították kórházba, de a legfrissebb híre szerint várhatóan teljesen fel fog épülni.

A helyi rendőrség másnap közölte, hogy a lövöldözéssel kapcsolatban letartóztattak egy 16 éves gyanúsítottat, aki ellen gyilkossági kísérlet, valamint több, lőfegyverrel való visszaéléssel kapcsolatos vád alapján indítottak eljárást.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#lövés#lövöldözés#fejbe lőtte#középiskola#egyesült államok#new york#verekedés

Címlapról ajánljuk