Külföld

Pisilt, vagy léggitározott az igazságügyi miniszter? Durvul a pipigate-botrány Belgiumban

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 16:11

A belga pipigate-botrány újabb fordulatot vett, mert Vincent Van Quickenborne igazságügyi miniszter is előállt egy felvétellel.

Egy levizelt rendőrfurgon tartja izgalomban a belga közéletet, miután biztonsági kamerák felvették, hogy Vincent Van Quickenborne igazságügyi miniszter három vendége könnyített magán, oldalba kapva egy rendőrautót – írja a Politico. Az eset akkor történt, amikor a tárcavezető az 50. születésnapját ünnepelte a múlt hónapban egy házibulival.

Miután kiderült, hogy mi történt, Quickenborne közleményt adott ki, amiben elítélte a barátai viselkedését, és azt is kijelentette, hogy nem volt jelen az incidens idején, és nem is tudott arról, hogy az megtörtént.

A „pipigate” következő fordulóját a VRT belga közszolgálati televízió hozta, akik közzétettek még egy felvételt, amin látható, hogy a miniszter hajnali 4 óra körül kisétál a házból, a járdán áll, hátradől, és a VRT szerint „úgy tesz, mintha pisilne”.

Van Quickenborne azóta azzal állt elő, hogy van egy saját videofelvétele, és azon látszik, hogy inkább léggitározik, minthogy vizelne. (A videót látva lehet ebben valami, mert akkor a vele szemben álló úriember nem úszta volna meg „szárazon”.)


Az ügy már ott tart, hogy a miniszternek meg kell jelennie a belga parlament igazságügyi bizottsága előtt, hogy válaszoljon az incidenssel kapcsolatos kérdésekre és ott bemutathatja a saját videóját.

A rendőrségi furgon egyébként nem véletlenül állt a ház előtt: Van Quickenborne csaknem egy éve kap védelmet, miután drogszervezetek megfenyegették és az elrablására is tettek kísérletet.

Nyitókép: Twitter.

#Külföld#vincent van quickenborne#pipigate#belgium#vizelés#igazságügyi miniszter

Címlapról ajánljuk