Külföld

Leszállítottak két utast a repülőről, mert nem voltak hajlandóak az összehányt ülésen utazni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 4. 8:08

Két utas beszállás után összeveszett az Air Canada egyik járatán a személyzettel, mert olyan székre kellett volna ülniük, amit az előző úton valaki összehányt. Az utasok arra panaszkodtak, hogy a takarítás nem volt elég alapos.

Leszállítottak két utast az Air Canada Las Vegasból Montrealba tartó járatáról, mert nem voltak hajlandók elfoglalni az ülésüket, írja a Business Insider az egyik utas Facebookon közzétett bejegyzésére hivatkozva.

Az incidens oka az volt, hogy repülőgép előző útján valaki összehányta az üléseket és a takarítás a jelek szerint nem volt elég alapos.

A gép személyzete őrölt kávét tett az ülések zsebébe és parfümöt is fújt, hogy elfedjék a rossz szagot, de mindez kevésnek bizonyult. Az utasok arra panaszkodtak, hogy az ülések és a biztonsági övek nedvesek voltak és hányásdarabokat is találtak rajtuk.

Emiatt szóváltásba keveredtek az utaskísérőkkel, akik nem tudtak más helyet ajánlani az utasokkal teli gépen. Adtak ugyan végül takarókat, hogy az ülésre téve elviselhetőbb legyen az ötórás út, de az elégedetlen utasokat végül maga a kapitány kérte meg, hogy hagyják el szépen a gépet, különben tiltólistára kerülnek.

A két nőt végül a biztonsági szolgálat emberei kísérték vissz a repülőtérre. A történtekről beszámoló utastárs panaszt tett az eset miatt, mivel szerinte egyáltalán nem voltak udvariatlanok vagy agresszívak a leszállított utasok. A légitársaság egyelőre nem reagált az Insider megkeresésére.


Nyitókép: Graham Hughes/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#air canada#las vegas#Montreal#hányás#undorító#repülőgép

Címlapról ajánljuk