Külföld

Gyerektartást kell fizetniük a szülő halálát okozó ittas sofőröknek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 12:36

Az amerikai Texas államban gyerektartást kell fizetniük a halálos balesetet okozó ittas sofőröknek.

Mostantól gyerektartást kell fizetniük a halálos balesetet okozó ittas sofőröknek az amerikai Texas államban, ha családos embereket ölnek meg egy balesetben – jelentette a helyi sajtó. A kétpárti támogatással elfogadott törvényt, még a nyáron írta alá az állam republikánus kormányzója, és szeptember elsejével lépett életbe.

Gregg Abbot kormányzó a jogszabály aláírása után közölte, hogy „egy szülő halála mindig tragikus, de különösen förtelmes, ha ittas sofőr miatt hal meg”.

A balesetben meghalt szülők gyerekeinek havonta kell egy, a bíróság által meghatározott összeget fizetnie a részegen balesetet okozó sofőröknek. A gyerektartás addig jár, amíg a gyerek 18. születésnapjáig jár, vagy amíg középiskolába jár.

Az összeget akkor is fizetni kell, ha csak egy szülő hal meg a balesetben. A pénzt a túlélő szülő, vagy gyám kapja meg, illetve az állami gyermekvédelmi szolgálat, ha a szülő nélkül maradt gyerekről az gondoskodik. Ha a balesetet okozó ember börtönbe kerül, akkor szabadulása után kell törlesztenie adósságát.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#ittas vezetés#ittas sofőr#részeg#halálos baleset#texas#egyesült államok#gyerektartás

Címlapról ajánljuk