Külföld

Halottja is van a sivatagból sártengerré változott Burning Man fesztiválnak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 3. 13:02

Meghalt egy ember a nevadai Burning Man fesztiválon a területre zúdult eső miatt, ami sártengerré változtatta a sivatagot. 

Meghalt egy ember a nevadai Burning Man fesztiválon a területre zúdult eső miatt, ami sártengerré változtatta a sivatagot – közölte helyi idő szerint szombat este a helyi rendőrség. A Pershing megye seriffhivatala jelezte, hogy „nyomozást folytatnak egy haláleset miatt, ami az esőzés alatt történt”.

A rendőrség a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva ennél több információval nem tudott szolgálni. Az áldozatról semmit nem közöltek, de hozzátették, hogy családtagjai már értesítették a haláláról. Azt sem lehet tudni, hogyan halhatott meg.

Sártengerben rekedtek

A fesztivál területén több tízezer ember rekedt, miután a területre zúduló eső miatt a sivatag sártengerré változott, és a szervezők lezárták a területet.  A már ott lévő fesztiválozóknak azt javasolták, hogy mindenki maradjon a sátrában, és takarékosan bánjon az élelemmel és a vízzel. A mostoha körülmények miatt a mobilvécék tisztítása és ürítése sem lehetséges, ami külön kihívás elé állítja a fesztiválozókat.

Chris Rock és Diplo egy pick-up platóján jutott ki a Burning Man sártengeréből

Kilométereket gyalogolt a sárban Chris Rock és Diplo, hogy kijussanak a sártengerré változott Burning Man fesztiválról, míg végül egy rajongó vette fel őket egy pick-uppal, és a két sztárnak annak platóján utazva sikerült kijutnia sivatagi fesztiválról. Erről Diplo tett közzé egy videót közösségi oldalain.

Diplo a Twitter-oldalán közölte, hogy öt mérföldet (nyolc kilométer) gyalogoltak a sárban, mire felvették őket.


Nyitókép: PAUL REDER via REUTERS

#Külföld#burning man#fesztivál#Nevada#egyesült államok#eső#sár#haláleset

Címlapról ajánljuk