Külföld

Videóra vették a vízben úszó testeket: algériai vizekre tévedt két jetskis turista, agyonlőtték őket

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 7:44

Marokkóban óriási felháborodást keltett az eset, különösen azután, hogy egy halász közzétett egy felvételt, amelyen a vízben úszó holttestek láthatók.  

Az algériai parti őrség agyonlőtt két Marokkóban nyaraló turistát, akik jetskijükkel algériai vizekre tévedtek – írta a BBC.

A beszámolók szerint négy francia-marokkói kettős állampolgár indult el Saidiából, azonban eltévedtek, a járművekből pedig kifogyott az üzemanyag. Addigra azonban már átlépték az algériai határt, a rájuk támadó határőrök pedig lelőttek közülük két embert, a társaság harmadik tagját pedig letartóztatták. 

Mohamed Kissi volt az egyetlen, aki a négyes csoportból visszajutott Marokkóba. 

„Eltévedtünk, addig mentünk, amíg Algériában nem találtuk magunkat. Onnan tudtuk, hogy már átmentünk a határon, hogy egy fekete algériai gumicsónak jött felénk. A fedélzeten lévők viszont elkezdtek ránk lőni” – mondta. „Megölték a bátyámat és a barátomat, a másikat pedig letartóztatták” – tette hozzá. 

Állítása szerint öt golyó találta el a testvérét és a barátját, míg a másik ismerősét egy. Őt végül a marokkói haditengerészet vitte vissza Saidiába.

Marokkóban óriási felháborodást keltett az eset, különösen azután, hogy egy halász közzétett egy felvételt, amelyen a vízben úszó holttestek láthatók.  

Az Algéria és Marokkó közötti határt 1994-ben zárták le, Algír két éve megszakította a diplomáciai kapcsolatokat is. A két ország különböző ellenséges cselekményekkel vádolja egymást, ám ezeket rendre tagadják a felek. Algériában egyre erősebbek az iszlám szélsőséges sejtek, Nyugat-Szahara vitatott státusza miatt pedig akár a katonai konfliktus sem elképzelhetetlen.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Külföld#marokkó#algéria#jetski

Címlapról ajánljuk