Külföld

Harminc bomló kutyatetemet találtak egy házban, ahol egy 9 éves gyerek is élt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 11:11

A mentetett kutyákat befogadó házaspár házában olyan szörnyű állapotok voltak, hogy a rendőrök csak vegyvédelmi ruhában tudtak bemenni. 

Letartóztattak egy házaspárt, és kimenekítettek tőlük egy 9 éves gyereket, miután kiderült, legalább harminc halott kutya teteme van az amerikai New Jersey államban található házukban. A helyi rendőrség közlése szerint a házban 14 „extrém rossz állapotban lévő”, éhező ebet is találtak, akik közül 9-et állatkórházba kellett szállítani, egyet pedig el kellett altatni.

A rendőrség egy állatvédelmi szervezet bejelentése után vonult ki a házhoz, ahol a helyi rendőrkapitány szerint olyan állapotok uralkodtak, amit még soha nem látott harminc éves karrierje alatt.  Walt Miller közölte:

Kutyák voltak ketrecekben, élő kutyák ketrecekben, halott kutyák ketrecekben, és halott állatok szerte a házban, a padlón fekve.

A halott kutyák a rothadás különböző fázisaiban volt – közölte a rendőrkapitány. A ház kertjében több elásott ebet is találtak, és a rendőrség gyanúja szerint nagyjából száz kutya halhatott meg az ingatlan területén. A házban olyan szörnyű állapotok voltak, hogy a rendőrök csak vegyvédelmi ruhában tudtak bemenni – jelentette a Fox29 televízió.

A harmincas éveik elején járó házaspár a beszámolók szerint pénzt kapott azért, hogy mentett kutyák ideiglenes befogadói legyenek. A házban az ebek mellett még macskákat és nyulakat is találtak, de azt nem közölték, hogy mennyit.

A 9 éves gyereket – akiről a hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a házaspár gyerek-e – a gyermekvédelmi szolgálat vette magához. A pár ellen állatkínzás vádjával indítottak eljárást. 


Nyitókép: Vegyvédelmi ruhába öltözött rendőrök mennek be a házba. Fotó: Fox29

 

#Külföld#kutya#mentett kutya#állatkínzás#egyesült államok#ház#gyerek#rendőrség

Címlapról ajánljuk