Külföld

Videón, ahogy osztálytársaival pofoztatta a 7 éves muszlim diákot egy indiai tanárnő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 28. 18:12

A muszlim diák megveretéséről készült videó hatalmas felháborodást váltott ki Indiában, a rendőrség nyomozást indított.

Az indiai rendőrség nyomozást indított egy tanárnő ellen, miután az országban hatalmas felháborodást váltott ki egy videó, amelyen a tanárnő diákjait arra biztatja, hogy pofozzák meg 7 éves muszlim osztálytársukat, írja a CNN.

Az eset Uttar Pradesh állam északi részén, Muzaffarnagar kerületben történt. A videón az látható, ahogy a fiú rémülten áll osztálytársai előtt, miközben a tanárnő felszólítja a tanulóit, hogy üssék meg társukat.

A fiú sír, osztálytársai felváltva pofozzák, eközben a tanár mondja a diákoknak, hogy üssenek rendesen. A felvételen a háttérben hallható, hogy egy férfi nevet, miközben a fiú jajgat. A tanárnő állítólag azért verette meg a diákot, mert az elfelejtette az órarendet. A fiút összesen háromszor ütötték meg társai.

A tanárnő kijelentette: „amikor a mohamedán diákok anyja nem figyel a gyerekeik tanulmányaira, a teljesítményük tönkremegy”.


A helyi rendőrség eljárást indított a pedagógus ellen, a kerületi tisztviselők pedig elrendelték az iskola bezárását.

A CNN News-18 értesülései szerint a tanár azt állította, hogy a 7 éves gyerek apja kérte, hogy büntessék meg a gyereket. A tanárnő saját maga nem tudta ezt megtenni, mert fogyatékos, ezért szólította föl diákjait, hogy fegyelmezzék ők meg.

Rahul Gandhi ellenzéki politikus azzal vádolta a tanárt, hogy „a diszkrimináció mérgét hintette el az ártatlan gyerekek tudatában”. „Egy szent helyet, mint az iskolát, a gyűlölet piacterévé tenni – ennél rosszabb nincs, amivel egy tanár árthat az országnak” –  írta Twitteren. Rahul Gandhi szerint a kormánypárt, a BJP (Bharatiya Janata) a felelős a kisebbségek elleni gyűlölethullámért.

#Külföld#india#muszlim#kisebbség#iskola#diák#pofon

Címlapról ajánljuk