Külföld

Hősként ünnepelnek egy olasz bankárt, mert elkapott egy 5. emeletről kizuhant gyereket

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 27. 19:41

Mattia Aguzzi arra lett figyelmes, hogy kiabálnak egy házban, majd meglátta miért: egy kislány lógott a párkányon.

Egy 37 éves torinói bankárt hősként ünnepelnek Olaszországban, miután csodával határos módon elkapott egy kisgyermeket, aki szombaton kiesett a lakásuk ötödik emeleti erkélyéről – írja a CNN.

Mattia Aguzzi elmondta, a barátnőjével éppen egy pékségbe mentek, amikor meghallotta, hogy egy férfi segítségért kiabál egy emeleti lakásból. Utána azt is meglátta, mi a baj: egy kislány a párkányon lógott.

„Elkezdtem üvölteni neki, hogy maradjon nyugton, és menjen vissza a házba, de nem hallotta. Amikor láttam, hogy elengedte a párkányt, odaléptem ahova számítottam rá, hogy esni fog. Amikor a karjaimba esett mindketten a földre zuhantunk” – mondta.

A kislány szülei nem sokkal később az utcára jöttek, a mentők pedig kórházba vitték a kislányt, aki túlélte a landolást. A férfi azt is elmondta, a szülők sokkos állapotban voltak, de a kislány „jól van”.

Torinó polgármestere, Stefano Lo Russo szerint állami kitüntetés járna a hős bankárnak, Georgia Meloni olasz miniszterelnök pedig köszönetet mondott neki.

 

Nyitókép: Youtube/CronacaQui torino.

 

#Külföld#torinó#olaszország#kislány#hős#elkapás

Címlapról ajánljuk