Nyomozás a mérnök ellen: utolsó pillanatban szerelte Prigozsin gépétAz orosz hatóságok nekiálltak kikérdezni a mérnököt.
Külföld

Nyomozás indult a mérnök ellen, aki „az utolsó pillanatban megszerelt” valamit Prigozsin repülőgépén

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 26. 22:24

Az orosz hatóságok nekiálltak kikérdezni a mérnököt.

Az orosz hatóságok vallatás alá vetették a mérnököt, aki a felszállás előtti utolsó pillanatokban végzett el javításokat Jevgenyij Prigozsin repülőgépén, amely Moszkva mellett zuhant le, írja a Daily Star.

A 41 éves Szergej Kitrist az információik alapján már a szerencsétlenség napján nekiálltak kikérdezni. „Folyamatosan Prigozsin repülőgépén dolgozott, és ő végezte el az utolsó javításokat, hogy lecserélje a leszálló műszereket és a turbóhűtőt” – írta egy, orosz biztonsági szolgálatokhoz is bekötött Telegram-csatorna.

Korábban az RTL Híradó: Titkosszolgálati forrásokra hivatkozva megnevezte a Jevgenyij Prigozsin életét kioltó légiszerencsétlenség felelősét egy brit napilap. Az I című újság szerint az orosz katonai hírszerzés vezetője, Andrej Averjanov tervelhette ki az akciót. Ő vezeti azt a csoportot, amely eddig elsősorban külföldön hajtott végre titkos műveleteket az orosz elnök utasítására. A Kreml teljes hazugságnak nevezte, hogy Putyin utasítására likvidálták a Wagner-vezért.

 

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#jevgenyij prigozsin#mérnök#repülő#halál#kihallgatás#nyomozás

Címlapról ajánljuk