Külföld

Lefotózták a faházat, amely sértetlen maradt a hawaii tűzvészben, pedig az egész környék leégett

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 9:15

A tulajdonosok sem tudják, hogy pontosan mi menthette meg az épületet.

Gyakorlatilag sértetlen maradt egy százéves faház Mauin, miközben a környéken tomboló tűzvész mindent elpusztított – írta a BBC.  

„A képek alapján úgy néz ki, mintha photoshoppal tették volna a fényképre” – mondta Trip Millikin tulajdonos a Honolulu Civil Beatnek.

A tűzvészben eddig 114-en haltak meg, de további körülbelül 850 embert eltűntként tartanak nyilván. Joe Biden elnök hétfőn érkezett Hawaiira, hogy megnézze a pusztítást.

A piros tetejű ház tulajdonosai éppen Massachusettsben voltak, amikor hallottak a tűzvészről. Biztosak voltak benne, hogy az ő házuk is a lángok martaléka lesz, de másnap reggel a légi felvételek azt mutatták, hogy az ingatlan sértetlen.

Millikin úr és felesége azt mondta, nem tudják pontosan, mi mentette meg otthonukat, amely korábban egy cukorültetvény alkalmazottainak háza volt.

A vásárláskor az ingatlan rossz állapotban volt, ezért elkezdték felújítani. Kicserélték a ház tetejét, körbevették kövekkel, és eltávolították a lombozatot körülötte. Feltehetően ez segített abban, hogy nem terjedtek a lángok az ingatlanra, valamint az, hogy a ház viszonylag messze van a szomszédoktól.

A pár azt tervezi, hogy felajánlják otthonukat azok számára, akik elvesztették a sajátjukat.

Nyitókép:  Robert Gauthier/Getty Images

#Külföld#tűzvész#hawaii#maui

Címlapról ajánljuk