Külföld

Újra repül az észak-koreai légitársaság

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 9:38

Diplomaták szerint már pénteken indíthat járatokat Vlagyivosztokba az Air Koryo, Peking pedig a minap jóváhagyta, hogy Észak-Korea állami légitársasága újra közlekedjen Kínába.

Észak-Korea állami légitársasága, az Air Koryo három év után újra megkezdte működését: a légitársaság Phenjanból induló járata kedden kora reggel először szállt le Pekingben azóta, hogy 2020-ban kitört a koronavírus-világjárvány – írja a Reuters.

A kommunista diktatúrában működő nyugati utazási cégek arról számoltak be, hogy nem hétköznapi járat volt a keddi: olyan észak-koreaiakat vitt haza, akik a koronavírus idején bevezetett határzár miatt Kínában rekedtek.

Észak-Korea, a világ politikai és gazdasági értelemben leginkább elszigetelt országa lassú újra nyitásba kezdett a járványidőszak után, de a nemzetközi személyszállítás még csak lábadozik. Az Air Koryo az ország nemzeti légitársasága, ami menetrend szerinti, valamint több időszakos belföldi és nemzetközi charter járatot üzemeltet Kínába és Oroszországba, legalábbis tette mindezt 2020 előtt.

A hírügynökségnek nyilatkozó egyik diplomata arról beszélt, hogy pénteken már az oroszországi Vlagyivosztokba indíthat járatokat az észak-koreai társaság, Peking pedig már hétfőn jóváhagyta, hogy az Air Koryo újra közlekedjen Kínába.

Nyitókép: Tim Chong / Reuters

 

#Külföld#észak-korea#légitársaság#újranyitás#kína#oroszország

Címlapról ajánljuk