Külföld

Videón, ahogy rommá törik Hamilton majdnem 4 milliárd forintba kerülő egykori sportautóját

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 14:04

Egy alagútba ment be vele egy férfi, beletaposott a gázba, de a Pagani Zonda kipördült, és az alagút egyik, majd másik falának ütközött. 

Rommá törték Lewis Hamilton autóversenyző egykori autóját, a  tízmillió eurót érő Pagani Zonda 760 LH-t - írta a Sports Illustrated. Az esetről fedélzeti kamerás videó is készült. A felvételen látni, ahogy az autóval behajtanak egy alagútba, majd egy nagyobb gázadás után a sofőr elveszíti az irányítást a szupersportautó felett, és előbb az egyik, majd a másik falnak ütközik.

A beszámolók szerint a férfi nem sérült meg, de az autó ripityára tört. A roncsról készült felvételeken látni, hogy kerekei kitörtek, és egy sor sérülése van rajta.

Az autó teljesen egyedi, külön Lewis Hamilton számára készítette a Pagani. A V12-es, 7,3 literes motorral felszerelt 760-asból mindössze öt darabot készítettek. A „760” a lóerőkre utal, az LH pedig Lewis Hamilton monogramja. A világbajon forma-1-es versenyző 2021-ben adta el az autót, amiről az volt a véleménye, hogy „a legjobb hangú” az összes autója közül, de „szörnyű vezeti”, és „a legrosszabban irányítható” autója.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#lewis hamilton#autó#pagani zonda

Címlapról ajánljuk