Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát a Globális biztonsági stratégia kidolgozására

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 13:08

Szijjártó szerint mi (magyarok) támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.

Türkmenisztán javaslatot tesz az ENSZ-ben a Globális biztonsági stratégia kidolgozására, a lépést Magyarország támogatja, írja az MTI a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Facebookon közzétett közlése alapján.

Szijjártó Péter Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után hangsúlyozta: „az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul”.

Ha van olyan időszak, amikor az ENSZ Alapokmányának és az ott megfogalmazott céloknak érvényt kell szerezni, akkor a mostani bizony olyan

– jegyezte meg.

Továbbá közölte: „mi, magyarok is – sajnos a világ számos nemzetével együtt – közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést”.

Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban

– írta Szijjártó Péter.

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Miroslav Wlachovsky szlovák külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a minisztériumban 2023. július 3-án. MTI/Balogh Zoltán

 

#Külföld#szijjártó péter#Türkmenisztán#globális biztonság#támogatás#együttműködés

Címlapról ajánljuk