Külföld

Videón, ahogy egy turista bemászik a római Trevi-kútba, hogy feltöltse palackját

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 13:58

A Colosseum megrongálása után egy újabb vandál turista okozott botrány az olasz fővárosban. 

Botrány okozott egy turista, aki bemászott az egyik leghíresebb római látványosságnak számító Trevi-kútba, hogy ott töltse fel vizespalackját. A nő annak ellenére mászott be, hogy a kútnál több ezt tiltó tábla is látható – mondta el a felvétel készítője a Storyfulnak.

A nő tette nem maradt rejtve a hatóságok elől. A videón látni, ahogy egy rendőrnő megy oda a nőhöz, miután kimászott a szökőkútból, majd végül elvezeti magával a helyszínről.

A felvételt készítő Lex Jones a Storyfulnak elmondta, hogy a turista látszólag egyáltalán nem értette, hogy tettével valami rosszat követett volna el, és próbálta elmagyarázni, hogy mit csinált. Azt nem lehet tudni, hogy a turista ellen végül eljárást indítottak-e a olasz hatóságok.


Júniusban egy férfi okozott botrányt, miután bevéste a Colosseum falába saját és szerelme nevét. A bolgár származású brit fitneszedző később elmondta, hogy csak akkor tudta meg, milyen régi is az az épület amit megrongált, amikor a tettéről készült videó bejárta a világsajtót.


Nyitókép: Twitter/Storyful

#Külföld#turista#rongálás#róma#olaszország#trevi-kút

Címlapról ajánljuk