Külföld

„Úgy nézel ki, mint a leszbikus nagynéném” – mondta a fogyatékos kislány a rendőrnek, mire hét tiszt kirángatta a házából, és gyűlöletbűncselekménnyel vádolta meg

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 19:23

Kicsit túlreagálták a szituációt a hatósági közegek.

Kirángattak egy sikoltozó, fogyatékos lányt otthonából a rendőrök, és letartóztatás alá helyezték gyűlöletbűncselemény miatt, mert azt találta mondani egy rendőrnőnek, hogy hasonlóan néz ki, mint leszbikus nagynénje, írja az LBC.

A Leeds városában történt incidensről a 16 éves lány édesanyja számolt be Facebookon. Elmondása szerint a rendőrtiszt úgy értelmezte, hogy a kislány homofób vele szemben, ám a lánynak semmi ilyen szándéka volt. A rendőrök először az utcán találkoztak a szerintük részeg lánnyal, majd otthonába vitték, aztán a megjegyzés hallatán elrángatták onnan. Az anyuka elmondása szerint különösen keményen bántak vele.

Arról is beszélt, hogy lánya a rendőrök bánásmódja miatt most pánikrohamoktól szenved. Amikor megérkeztek, a lány elbújt a rendőrök elől, de ők kirángatták a házból, hogy előállíthassák. Az anyuka megpróbálta elmagyarázni, hogy lánya autista, de az egyik tiszt azt válaszolta neki, hogy „nem érdekel”.

A rendőrség megígérte, hogy kivizsgálja az eset körülményeit, a lányt pedig óvadék ellenében szabadon engedték.

Nyitókép: TikTok

#Külföld#leszbikus#rendőr#leeds#fogyatékos#lány

Címlapról ajánljuk