Külföld

Családon belüli erőszak miatt vitték el azoknak a gyerekeknek a nevelőapját, akik 40 napig túléltek a dzsungelben

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 12. 14:19

Édesanyjuk halála után Manuel Ranoque családja vette magához a gyerekeket. Most letartóztatták a férfit.

Letartóztatták annak a négy gyermeknek a mostohaapját, akik 40 napig egyedül éltek az Amazonas dzsungelében – közölték a kolumbiai hatóságok. Bár Manuel Ranoque letartóztatásának okáról nem közöltek részleteket, a helyi média beszámolói szerint az ügyben családon belüli erőszak vádja merült fel. A Mirror szerint a férfi megverte a feleségét.

Mielőtt a hatóságok megerősítették volna letartóztatását, Ranoque elismerte az újságíróknak, hogy problémák voltak otthon, de azt mondta, hogy ezt családi ügynek tartja, nem pedig a világ többi részének szánt pletykának.

Mint arról június elején az rtl.hu és Fókusz is beszámolt, május elsején egy kolumbiai kis faluból vitte a 4 testvért egy kisrepülő egy közeli városba, de nem sokkal a felszállás után a gép meghibásodott, és lezuhant az őserdőben. A szerencsétlenségben három ember, köztük a négy gyerek édesanyja meghalt, bár mint később kiderült, ő a zuhanást túlélte, később halt bele sérüléseibe. Holttestüket megtalálták a roncsok között.

A gép másik négy utasa, egy 13, egy kilenc-, egy négyéves és egy 11 hónapos gyerek azonban túlélte a zuhanást, őket nem találták a gép közelében. A gyermekeknek negyven napon át sikerült életben maradniuk az esőerdőben, mire a kutatócsapatok megtalálták őket. 

Utána Manuel Ranoque családja vette magához a gyerekeket.


Nyitókép: A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala által közreadott képen kolumbiai őslakosok megmentett gyermekeket látnak el az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa közötti dzsungelben 2023. június 9-én. A négy gyerek 40 napja tűnt el egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően. A legyengült állapotban lévő kiskorúakat először San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba. Fotó: MTI/EPA/A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala.

#Külföld#amazonas#kolumbia#letartóztatás#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk