Bulvár

Élve találtak meg négy gyereket a kolumbiai dzsungelben két héttel azután, hogy lezuhant a repülőjük

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 6:41

A túlélők között volt egy 11 hónapos csecsemő is.

Négy gyereket, köztük egy 11 hónapos csecsemőt találtak élve a kolumbiai dzsungelben több mint két héttel azután, hogy repülőgépük lezuhant. A New York post azt írja, hogy a fedélzeten utazó összes felnőtt meghalt a szerencsétlenségben. A csodával határos túlélés történetét a kolumbiai elnök, Gustavo Petro osztotta meg.

A kisgép május elsején zuhant le, a pilóta és a fedélzetén tartózkodó további két felnőtt utas életét vesztette. 

Közölték azt is, hogy a gép egy Cessna 206-os típus volt.

Az ország bennszülött közösségéből származó négy túlélő gyermek 13, 9 és 4 éves, valamint velük volt egy 11 hónapos csecsemő is. A hatóságok közölték: a gyerekek a zuhanás után elhagyták a roncsokat, majd gyalog indultak el segítséget keresni, végül Caqueta tartományban találtak rájuk.

A gép vészjeleket adott repülés közben, mikor Amazonas tartományból Guaviare tartomány egyik városába tartott. A kolumbiai hatóságok kutyás egységekkel kutattak esetleges túlélők után, de részt vett a keresésben a légierő is.

Az alakulatok először a gyerekek által elfogyasztott, eldobott gyümölcsökre és a dzsungel növényzetéből készített, rögtönzött menedékekre lettek figyelmesek, így találtak végül rájuk. Az állapotukról további híreket nem közöltek.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Bulvár#repülő#lezuhant#kolumbia#dzsungel#túlélés

Címlapról ajánljuk