Külföld

Rejtélyes cápatámadás után sokkos állapotban került kórházba egy 50 éves nő New Yorkban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 10:47

A támadás után a hatóságok átkutatták a környéket, de semmilyen cápát nem találtak.

A New York Post a hatóságokra hivatkozva azt írja, hogy egy 50 éves nőt megharapott egy cápa, aminek következtében súlyos lábsérülést szenvedett. A nőt combját úszás közben harapta meg az állat a New York-i Rockaway Beachen hétfő este.

A vízi mentők gyorsan odaértek, kisegítették a partra a nőt, akit sokkos állapotban szállítottak kórházba. A mentők érszorítót helyeztek a nő lábára, amely erősen vérzett.

A parton a hatóságok felszólították a fürdőzőket, hogy jöjjenek ki a vízből, a strandot lezárták. A hatóságok átkutatták a környéket, helikoptereket is bevetettek, de nem bukkantak az állat nyomára a part közelében.

Reméljük, hogy teljesen felépül. Bár ez ijesztő esemény volt, szeretnénk emlékeztetni a New York-iakat, hogy a cápaharapás Rockaway-ben rendkívül ritka. Továbbra is éberen figyeljük a strandot, és mindig figyelmeztetjük az úszókat, ha cápákat észlelünk

– közölte a városi parkokat felügyelő bizottság a sajtóval.

Nyugatabbra, a Coney Island Beachen a New York-i rendőrség nyár eleje óta cápafigyelő drónokat használ az ilyen esetek megelőzésére.

A cápatámadások hátterével korábban a Reggeliben is foglalkoztak:


Nyitókép: Unsplash

#Külföld#cápatámadás#new york#úszó#rendőrség

Címlapról ajánljuk