Külföld

Visszarohant az égő házba az apuka, hogy megmentse öt fiát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 8:57

Az ausztrál férfinak sikerült kijutnia a kigyulladt házból, de visszament, amikor látta, hogy gyerekei bennrekedtek. Egyikük sem jutott ki élve. 

Meghalt egy ausztrál férfi, és öt kisfia, miután kigyulladt a házuk a Queensland államban található Russel-szigeten – jelentette a helyi sajtó. A házban vasárnap, helyi idő szerint reggel hat óra környékén csaptak fel a lángok.

Wayne Godinet, 28 éves élettársa, valamint egy 21 éves nő kijutott az égő épületből, de öt gyereke bennrekedt.  A 34 éves férfi ezt látva visszarohant a házba, hogy kimentse fiait. Azonban alig ment be az épületbe, az lángoló ház emelete beomlott, és mindannyian meghaltak. A házaspárnak egy 11 éves és egy 10 éves fia, valamint egy négyéves ikerpárja, és egy hároméves kisfia volt.

A 7News cikke szerint a két szülő a földszinten aludt, míg a gyerekek, valamint a 21 éves rokon az emeleten. A nő csak az ablakon kiugorva tudott kimenekülni a lángok elől. A nő, valamint az anyuka csak kisebb sérüléseket szenvedett. 

A tűz olyan erős volt, hogy átterjedt két közeli épületre is, mielőtt a tűzoltók el tudták oltani a lángokat. A tűzoltók csak órákkal később tudtak bemenni a ház füstölgő romjai közé, és a holttesteket csak hétfőn kísérelhették meg kiemelni onnan. 


Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet, ami miatt a ház „porig égett”, és a hatóságok még nem zárták ki annak lehetőségét, hogy esetleg gyújtogatás történt. 

A helyi hatóságok közölték, hogy a házhoz korábban többször is ki kellett vonulnia a rendőröknek, de azt nem árulták el, hogy milyen okok miatt, hozzátéve, hogy Godinet nem volt ismeretlen a rendőrök számára.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Daily Mail

#Külföld#tűz#ház#ausztrália#apuka#apa#gyerekek#kisgyerekek#mentés

Címlapról ajánljuk