Külföld

Önkéntes szörnyvadászokat vár Skócia, hogy együtt keressék a Loch Ness-i fenevadat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 5. 19:13

Olyan eszközökkel is keresik majd Nessie-t, amilyenekkel még soha.

Szemfüles szörnyvadászokat és önkénteseket toboroz a skóciai Loch Ness Centre, mivel minden eddiginél nagyobb kutatást indít a fenevad után. 

A látogatóközpont a héten közölte, hogy a modern technológia, például a tóról hőképeket készítő drónok segítségével „olyan módon fogják átvizsgálni a tavat, ahogyan eddig még soha”.

Az augusztus 26-i és 27-i hétvégére tervezett új kutatást a legendás „Nessie” után a legnagyobb ilyen jellegű kutatásként harangozták be azóta, hogy 1972-ben a Loch Ness-i Nyomozóiroda a mitikus szörnyeteg nyomai után kutatott a tóban.

A Loch Ness Centre a régi Drumnadrochit Hotelben található, ahol 1933-ban Aldie Mackay igazgató egy nap arról számolt be, hogy „vízi szörnyeteget” látott a tóban. A történet nyomán világszerte számos szörnyvadász kutatta már a miérteket. 

Ahogy az ABC News emlékeztet, az évek során számos elmélet és magyarázat született a lényre, többek között az, hogy az egy őskori tengeri hüllő, óriásangolna vagy akár úszó cirkuszi elefánt lehetett.

A központ egy hidrofont is használ majd a víz alatti akusztikus jelek érzékelésére. Az önkénteseket arra kérik majd, hogy figyeljék és rögzítsék a vízi jeleket és mozgásokat.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#loch ness#loch ness-i szörny#nessie#kutatás#szörnyvadász#skócia#loch ness centre

Címlapról ajánljuk