Külföld

Szabadult a házi őrizetből Andrew Tate Romániában

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 12:27

Kiengedték a házi őrizetből Andrew Tate-et, aki ellen Romániában embercsempészet, nemi erőszak és bűnszervezet létrehozása miatt emeltek vádat. A több millió internetes követővel rendelkező influenszer és testvére szabadon járhatják Bukarest utcáit, amíg tart a tárgyalásuk. 

Szóvivője szerint elhagyhatta a házi őrizetet Andrew Tate, az embercsempészettel, nemi erőszakkal és bűnszervezet létrehozásával megvádolt influenszer – írja a BBC.

Mint arról beszámoltunk, Romániában június közepén emeltek vádat Andrew Tate ellen. A több millió internetes követővel rendelkező, nőgyűlölő influenszer, egykori kickbox-harcos március óta volt volt házi őrizetben. Tate testvérét, Tristant és két román nőt is ugyanezekkel a vádakkal gyanúsítják.

Andrew Tate és testvére most szabadon mozoghat Bukarest városában és vonzáskörzetében.

Ugyanakkor 60 napig bírósági felügyelet alatt állnak, tehát bármikor behívhatják őket a rendőrségre, és például lakcím megváltoztatását kötelesek bejelenteni. Illetve megtiltották nekik, hogy kapcsolatba lépjenek a másik két román vádlottal, a tanúkkal, az áldozatokkal és azok családtagjaival.

Ha megsértik a felsorolt szabályokat, akkor újból házi őrizetet kapnak, vagy megelőző fogvatartásba kerülhetnek.

Sajtóértesülések szerint Tate már 2017 óta élt Romániában, a közösségi oldalainak egy része már feketelistára került gyűlöletbeszéd miatt.

Nyitókép: Andrew Tate és testvére bukaresti törvényszék előtt 2023 júliusában. Inquam Photos / Alexandru Busca via Reuters

 

#Külföld#andrew tate#házi őrizet#románia#embercsempészek#nemi erőszak#vádak

Címlapról ajánljuk