Külföld

Több mint negyvenen meghaltak a brazil drograzziákban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 21:02

Ötvennyolc embert letartóztattak São Paulo államban, miután csütörtökön meggyilkolták a különleges erők egyik rendőrtisztjét. Az összecsapásokban két rendőr is meghalt, a brazil igazságügyi miniszter aránytalannak nevezte az akciósorozatot. 

Legalább 43 ember meghalt a drogbandák felszámolására indított rendőrségi razziákban. Három brazil államot érintette az akció, legutóbb Rio de Janeiróban volt lövöldözés, melyben a rendőrök 10 embert likvidáltak – írja a BBC.

São Paulo államban 14 gyanúsítottat öltek meg egy ötnapos rajtaütési akcióban, valamint ötvennyolc embert letartóztattak, miután csütörtökön meggyilkolták a különleges erők egyik rendőrtisztjét Guarujá városban. Az északkeleti Bahia államban pedig a tisztviselők szerint 19 embert iktattak ki péntek óta, a helyi média beszámolói szerint

385 kilogramm kábítószert, valamint fegyvereket foglaltak le.

Flavio Dino brazil igazságügyi miniszter korábban bírálta guarujai akciót, szerinte az egyenruhások válasza aránytalan volt a bűncselekmények súlyához képest. Az összecsapásokban két rendőr is meghalt, egy pedig megsebesült.  

A razziák miatt több iskolát is ideiglenesen bezártak szerdán, több mint 3200 diák maradt otthon. A BBC tudósítója szerint Brazíliában nem újdonság a fegyveres erőszak és a rendőri túlkapások.

Nyitókép (illusztráció): MTI / EPA / EFE / Sebastiao Moreira

 

#Külföld#brazília#drogbanda#razzia

Címlapról ajánljuk