Külföld

Halálra késeltek egy ismert meleg táncost, miközben Beyoncé zenéjére táncolt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 2. 8:10

A 28 éves O’Shae Sibley a barátaival táncolgatott szombat este egy brooklyni benzinkútnál, amikor egy társaság beléjük kötött.

Valószínűleg gyűlöletbűncselekmény áldozata lett New York-ban O’Shae Sibley, számoltak be az amerikai lapok az ismert amerikai táncos haláláról.

A 28 éves O’Shae Sibley szombat este épp a barátaival táncolgatott Beyoncé egyik számára egy brooklyni benzinkútnál, amikor egy társaság beléjük kötött.

A két csoport vitatkozni kezdett, aminek során melegellenes szidalmak is elhangzottak. Az incidens egy pontján az egyik támadó kést rántott, és megszúrta O’Shae Sibley-t.

A táncos egyik barátja próbálta elállítani a vérzést, miközben társai mentőt hívtak. O’Shae Sibley sérülése azonban olyan súlyos volt, hogy a kórházban életét vesztette.


A CNN azt írja, hogy a rendőrség egy 17 éves fiatalt keres a haláleset miatt. Az ABC News szerint gyűlölet-bűncselekmény gyanújával nyomoz a hatóság.

O’Shae Sibley hivatásos táncos volt, több videoklipben is szerepelt, fellépett a New York-i Lincoln Centerben is. A New York-i queer közösség ismert tagját rengetegen gyászolják. 

A táncosról maga Beyoncé is megemlékezett a honlapján azt írta ki, hogy „Nyugodj békében O’Shae Sibley”.

Brad Hoylman-Sigal, New York állam szenátora Twitteren azt közölte, hogy a homofóbok minden erőfeszítése ellenére az nem bűn, ha a melegek jól érzik magukat, viszont a gyűlölet-bűncselekmény az.

#Külföld#egyesült államok#new york#brooklyn#lmbtq#gyűlöletbűncselekmény#o’shae sibley#késelés#beyoncé#Videó

Címlapról ajánljuk