Külföld

Bűnösnek találták az oltásellenes Geza Tarjanyit a volt brit egészségügyi miniszter zaklatásában

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 17:09

A 62 éves férfi idén januárban a metrón üldözte a politikust, akit emberek megölésével vádolt.

Bűnösnek találták egy brit bíróságon a 62 éves Geza Tarjanyit, aki idén januárban kétszer is zaklatta Matt Hancock volt egészségügyi minisztert – tudósít a BBC. A Lancashire megyei Leylandban élő oltásellenes aktivista azzal vádolta a politikust, hogy embereket ölt meg a koronavírus-járvány alatt.

Korábban a Guardian azt írta: Hancock a bíróság előtt arról beszélt, hogy közszereplőként nem emlékszik olyan esetre, amikor ennyire megfélemlítve érezte volna magát. Az első eset akkor történt, amikor egy munkatársával elhaladt a parlament épületénél demonstráló oltásellenesek előtt, Tarjanyi pedig filmezte és arról kérdezgette, hogy miért ölt meg annyi embert, miközben a vállát ütögette.

Néhány nappal később Tarjanyi követte a londoni metróra felszálló politikust, és a szerelvényen megint emberek megölésével vádolta. Miután leszálltak, az oltásellenes férfi nem tágított, a volt miniszter pedig elmondása szerint attól tartott, hogy Tarjanyi lelöki a mozgólépcsőn.

Tarjanyi ügyvédje szerint Hancock volt az, aki rátámadt az oltásellenes férfira. A bíró azonban megállapította, hogy a vádlott szándékosan zaklatta és megfélemlítette a politikust.

Hancock egyébként jelenleg független parlamenti képviselő, és tavaly bejelentette, hogy nem indul újra a választáson. A konzervatív párt tavaly felfüggesztette tagságát, miután szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen című műsor brit változatában. Miniszteri tisztségéről még tavalyelőtt lemondott, miután képek jelentek meg arról, hogy megcsókolta egy tanácsadóját, Gina Coladangelót, aki később a társa lett. Hancock beismerte, hogy Coladangelóval megsértették a távolságtartásra vonatkozó járványügyi szabályokat.

 

#Külföld#matt hancock#egyesült királyság#oltásellenesség#zaklatás

Címlapról ajánljuk