Külföld

Épp csak megkóstolta egy nagy fehér cápa, a halál torkából menekült meg egy férfi

rtl.hurtl.hu

2023. július 30. 12:54

Sokan úgy hívják, hogy a világ legszerencsésebb embere.

„A világ legszerencsésebb embere”, így nevezik Nemanja Spasojevicet, aki elmesélte, hogy hogyan menekült meg egy nagy fehér cápa szorító állkapcsa közül, írja a LADBibile.

Az amerikai, egészen pontosan San Franciscó-i férfi a kaliforniai Gray Whale Cove tengerparton rákászott. A vízben volt éppen, amikor a lábában éles fájdalmat, majd egy nagy lökést érzett.

A 38 éves férfi először azt hitte, valami megcsípte a lábát, de mikor megfordult, látta, hogy egy hatalmas cápa támadta meg. A 2021-ben történt rémisztő találkozásra így emlékszik vissza:

Kiabáltam a halászoknak, hogy hé, segítség, cápatámadás!

 
Nem vették rögtön észre, egy ideig kiabált, mire a segítségére siettek. A férfi végül kijutott a partra, erősen vérzett, a combján tucatnyi cápafog nyoma volt látható.

Spasojevicnek hatalmas szerencséje volt, hogy a cápa nem ragadta meg, hanem csak megkapta és elengedte. Ha az állat elindult volna vele vagy megrángatja, akkor ma már nem élne.

David Ebert, a Csendes-óceáni Cápakutató Központ programigazgatója elmondta, hogy a cápák nem, vagy csak nagyon ritkán támadnak célzottan emberekre a vízben.

Emberek nem szerepelnek az étlapon. Időnként előfordulnak cápatámadások, de általánosságban elmondható, hogy rendkívül ritkák

– mondta Ebert.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#fehér cápa#támadás#túlélés#szerencse#cápatámadás#san francisco

Címlapról ajánljuk