Külföld

A republikánusok most épp a rakétavető drag queenek miatt aggódnak

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 19:57

Félő, hogy ezzel maximum ötletet adnak a baloldalnak.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy egyes republikánus politikusok szerint nagy veszélyt jelentenek az amerikai hadseregre a drag queenek, ám most egyikük még vadabb mumussal állt elő: drag queenekkel, akik rakétákat lőnek ki.

A Montana állambéli képviselő, Matt Rosendale épp az államilag finanszírozott nemváltó műtétek ellen szólalt fel, amikor eredeti témáját elhagyva azt kezdte fejtegetni, hogy államában drag queenek irányítják a rakétakilövéseket a légierő bázisain.

Azt mondta: „A Malmstrom bázison több drag show-t is tartottak. Összesen 150 ICBM rakéta van, amelyeket ezek az emberek irányítják. Nem akarom, hogy valaki olyanhoz kerüljenek a rakétakilövő gombok, aki azt sem tudja, hogy nő-e, vagy férfi”.

A drag queenek előadóművészetének nincs köze a transzneműséghez: azt általában cisznemű férfiak művelik, akik az ellenkező társadalmi nem jegyeit veszik magukra kinagyítva, szinte parodizálva a camp műfaján belül. Az nem derült ki a Newsweek cikkéből, hogy ezt tisztázta-e valaki Rosendale-lel.

Nyitókép:  Sandy Huffaker / Getty Images

#Külföld#usa#hadsereg#drag queen#rakéta#republikánus

Címlapról ajánljuk