Külföld

Letartóztatták a segélyhívóval telefonbetyárkodó kislányt, aki azt állította, hogy emberrablót üldöz

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 18:53

Egy YouTube-kihívásból merítette a „remek” ötletet.

Floridában őrizetbe vettek a rendőrök egy 11 éves kislányt, aki a 911-es segélyhívó telefonszámra küldött sms-ben hamisan állította, hogy barátnőjét elrabolta egy fegyveres férfi. Erről az NBC News tudósít.

A kislány az üzenetben azt írta, hogy 14 éves barátnőjét egy fehér furgont vezető fegyveres férfi rabolta el, és egy kék terepjáróval követi őket. Később személyleírást is küldött az állítólagos rablóról.

A hatóságok nagy erőkkel kezdtek a furgon keresésébe, de azt sehol nem találták, ellenben bemérték a telefonkészüléket, amelyről az üzenet érkezett. Elmentek a házhoz, ahol a kislány apjával beszéltek, aki azt mondta, gyermeke végig otthon volt.

A kislány azt mondta, hogy egy YouTube-kihívás keretében telefonbetyárkodott a segélyhívóval, és azt gondolta, hogy vicces, amit csinál. A hatóságok félrevezetése miatt indult eljárás ellene. A helyi seriff hivatala egy felvételt is közzétett a hátrabilincselt kezű kislányról, aki azt mondta, nem csinál ilyet többé.


A seriff a telefonbetyárkodást veszélyesnek nevezte, és arra kérte a szülőket, hogy figyeljenek oda gyerekeik közösségimédia-használatára.

 

#Külföld#telefonbetyár#emberrablás#florida#amerikai egyesült államok#letartóztatás

Címlapról ajánljuk