Külföld

Alaposan meggazdagodott a háború alatt az odesszai katonai parancsnok, de most rajta vesztett

rtl.hurtl.hu

2023. július 24. 17:12

Sokan lefizethették, akik meg akarták úszni a bevonulást.

Őrizetbe vették Kijevben az odesszai regionális területi központ személyzeti és szociális támogatásának volt vezetőjét, Jevhen Boriszovot, akinek családtagjai nevén Spanyolországban több mint négymillió euró értékű ingatlant találtak, írja az Ukrán Állami Nyomozó Iroda (SBI) sajtószolgálatára hivatkozva a Medusa

Boriszovot július 22-én jelentették be 188 millió hrivnya (több mint 4,5 millió euró) értékű illegális meggazdagodás és  szolgálat alól való kibújás gyanújával. A volt katonai parancsnok megpróbált elbújni a hatóságok elől.

Boriszovra akár 10 év börtönbüntetés is várhat. Az Állami Nyomozó Iroda 2023 májusában indított eljárást Boriszov ellen. A nyomozás szerint arra utasította beosztottjait, hogy bizonyos embereket ne mozgósítsanak.

Június második felében a Pravda közölte egy vizsgálat eredményét, amelyből kiderült, hogy mióta 2022 februárjában általános mozgósítást hirdettek az országban, Jevhen Boriszov családjának tagjai több mint négymillió euróért ingatlanokat és egyéb vagyontárgyakat vásároltak Spanyolországban. Édesanyja egy villát, felesége pedig irodahelyiségeket szerzett. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyesen rendelte el Boriszov elbocsátását.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#odessza#jevhen boriszov#őrizet#katonai parancsnok#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk