Külföld

Hárommilliárd dollárral támogatja a Ryanair Ukrajnát

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 21:04

A háború után szeretnének segíteni az ország légiközlekedésének újjáépítésében.

Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Ryanair hárommilliárd dollárt (1000 milliárd forint) tervez befektetni Ukrajna légi közlekedésének újjáépítésébe a háború után, illetve azt követően, hogy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) biztonságosnak ítéli az ország légterét, jelentette be csütörtökön Michael O'Leary vezérigazgató Kijevben az MTI szerint.

Az ír légitársaság vezetője ígéretet tett arra is, hogy a háború végével gyorsan újraindítják majd a légijáratokat. Ukrán kormányzati tisztségviselőkkel tartott megbeszélésén O'Leary közölte, hogy a Ryanair nyolc héttel a légtér megnyitását követően újraindítja járatait. Bejelentette: Kijev, Lemberg (Lviv) és Odessza repülőterein mintegy 30 repülőgépet állomásoztatnak majd, heti több száz járatot kínálva az Európai Unió tagországaiba, 20 fővárosba. A vállalat tájékoztatása szerint új, Boeing 737 MAX típusú utasszállítókról van szó, amelyek összértéke meghaladja a hárommilliárd dollárt.

A Ryanair-vezérigazgató azon elképzeléséről is beszélt, hogy öt éven belül a kezdeti ötmillióról tízmillióra emelik az évi utasszámot az országban. Az Ukrajna elleni orosz háborút megelőzően a Ryanair volt a második legnagyobb légitársaság. O'Leary hozzátette, hogy Herszon és Harkiv repülőtereire is visszatérnek, amint az infrastruktúrát sikerül helyreállítani.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA

#Külföld#ryanair#ukrajna#orosz-ukrán háború#újjáépítés#michael o'leary

Címlapról ajánljuk