Külföld

Eladhatatlan az új Ladák majd háromnegyede, mert alkatrészek hiányoznak belőlük

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 14:38

De azt ígérik a vásárlóknak, hogy minden rendben lesz.

Az autókereskedőkhöz kerülő Ladák új típusainak jelentős része „alkatrészhiányos” állapotban van, jelentette be Alekszej Podscsekoldin, az Oroszországi Autókereskedők Szövetsége, a ROAD elnöke – írja az Euronews

Podscsekoldin úgy tudja, a problémák az új típusok 70 százalékát érintik.

A gondok jórészt a GLONASS navigációs rendszerekkel, az indítógombokkal és a műszerfallal kapcsolatosak. A telephelyeken lévő autók igen nagy része nem értékesíthető, a márkakereskedések arra várnak, hogy az AvtoVAZ járműgyártó vállalat szállítsa le a hiányzó alkatrészeket, de azokat még be is kell építeni.

Az AvtoVAZ sajtószolgálatának képviselői arról biztosítják a várakozó vevőket, hogy az egyes alkatrészek szállításával kapcsolatos nehézségek hamarosan megszűnnek, és nem lesz gond a kész járművek szállításával. A kereskedők alternatívaként új, vagy alig használt kínai járműveket kínálnak. 

A Euronews megjegyzi, hogy a helyzet orvoslása több hónapot fog igénybe venni, pedig a keresleti oldal már most nagy nyomás helyez az eladókra. A forgalmat terheli, hogy a háborús szankciók miatt szinte az összes nyugati autógyár leállította oroszországi exportját és az alkatrész-utánpótlást – teszik hozzá. 

A Telex mindehhez felidézi, hogy a júniusi szentpétervári gazdasági fórumon a Lada Aura nyilvános bemutatóján a Sberbank elnökének szánt kocsi nem indult el.


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#lada#alkatrész#oroszország#orosz-ukrán háború#autó#eladás

Címlapról ajánljuk