Külföld

Kadirov unokaöccse megkapta Putyintól az orosz Danone irányítását

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 17:48

Jakub Zakrijev lett a Danone új vezetője Oroszországban. Ramzan Kadirov 32 éves unokaöccse a jelek szerint nagyon sokoldalú vezető, mivel ő Csecsenföld miniszterelnök-helyettese, illetve ő viszi a mezőgazdasági tárcát is.

Ramzan Kadirov csecsen vezető unokaöccsét nevezték ki a Danone oroszországi leányvállalatának új vezetőjévé, miután a Kreml elrendelte, hogy az állam vegye át ideiglenesen az irányítást a francia cég oroszországi üzletága felett – írja a Reuters.

Mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, számos nyugati cég elmenekült Oroszországból, és azok ott maradt vagyona állami irányítás alá került. Gyakran Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségesei kapták meg a vállalatok irányítását.

A Putyin által vasárnap aláírt rendelet szerint az állam átvette az irányítást a Danone oroszországi leányvállalata felett, a Carlsberg tulajdonában lévő sörgyárral együtt.

A 32 éves Jakub Zakrijev, aki egyébként Csecsenföld miniszterelnök-helyettese – illetve ő viszi a mezőgazdasági tárcát is – kedden foglalta el a Danone Oroszország vezérigazgatói posztját.

A kinevezést megerősítette Akhmed Dudajev, Csecsenföld nemzetpolitikai, külügyi és tájékoztatási minisztere.

„A Danone Oroszország vezérigazgatójának kiválasztása azt mutatja, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök emberei tehetséges és sikeres menedzserek” – közölte Dudajev.

Hatalmas tapasztalattal rendelkezik a felelősségteljes pozíciókban végzett munkában

– mondta Dudajev.

A Danone nem kívánt nyilatkozni.

Nyitókép: Jakub Zakrijev, az oroszországi Danone új vezetője. Fotó: Reuters/Csecsen Köztársaság vezetőjének sajtószolgálata.

#Külföld#ramzan kadirov#csecsen#danone#oroszország#jakub zakrijev

Címlapról ajánljuk