Külföld

Az EU legszegényebb országában avatták fel az unió legmagasabb zászlórúdját

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 17:12

A bolgár elnök is beszállt a gigantikus zászlórúdra való gyűjtésbe. El is szabadult a mémáradat.

Mintegy félmillió euróért építettek fel egy zászlórudat Bulgáriában, ami 111 méterével az unió legmagasabb ilyen építménye – írja a Guardian.

A pénz összegyűjtésébe Rumen Radev elnök is beszállt, amivel sikerült többek rosszallását is kiváltania: sokan úgy vélik, az országnak sokkal nagyobb problémái vannak (pl. hogy az EU-ban a legszegényebb) annál, hogy a vezetése zászlórudakra gyűjtsön pénzt.


A rudat az ország déli részén található Rodope-hegység egyik rétjén, Szmoljan közelében avatták fel, és egy jókora lobogót húztak fel rá, egy 1110 négyzetméteres bolgár nemzeti zászlót. A mérete egyébként szimbolikus, mivel az ország 111 000 négyzetkilométeres területű.

A mémáradat is elindult az avatással egyetemben, az egyiken maga az elnök lengett a zászlórúdon. Egyszer már sikerült hülyét csinálnia magának Rumen Radevnek, amikor öt éve öltönyben rúdon pörgött.

Nyitókép: Bolgár zászlót tartanak a békét és semlegességet követelő felvonulók Szófiában 2023. április 23-án. Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev.

#Külföld#bulgária#zászló#zászlórúd#rumen radev

Címlapról ajánljuk