Külföld

Egy texasi szenátor ráíratná a fritőzökre, hogy kémkednek-e

rtl.hurtl.hu

2023. július 17. 14:31

Ted Cruz és társai fellépnének a lopakodó fritőzök ellen Texasban.

Ted Cruz amerikai politikus egy olyan új törvényt javasolt, amely lehetővé tenné, hogy a polgárok megtudhassák, hogy a légsütőjük, vagyis forrólevegős fritőzük kémkedik-e utánuk.

A texasi szenátor múlt kedden, a szenátusban tartott beszédet. Ebben kifejtette, hogy

nem hiszi, hogy az amerikai emberek szeretnék, hogy a fritőzük kémkedjen utánuk. Legalábbis joguk van tudni, hogy a fritőzük kémkedik-e utánuk.

A politikus egyhangú hozzájárulást kért „a fogyasztók intelligens eszközökről való tájékoztatásáról szóló törvényének” elfogadásához.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, az internetre csatlakoztatott eszközök gyártóit lényegében köteleznék arra, hogy tájékoztassák a fogyasztókat arról, hogy a termékek rendelkeznek-e mikrofonnal vagy kamerával, emlékeztet a Daily Star

Cruz kifejtette a beszédben – amely itt is elérhető, hogy – az elmúlt évben az „intelligens termosztátok lehetővé tették az áramszolgáltatók számára, hogy az energiatakarékosság nevében távolról szabályozzák a saját otthonunk hőmérsékletét. Ráadásul sok amerikai nem is veszi észre, vagy egyszerűen nem számít rá, hogy az egyre növekvő számú intelligens háztartási eszköz kamerákat és mikrofonokat tartalmaz, amelyek titokban rögzíthetik a családokat, és adatokat továbbíthatnak" – magyarázta. 

Rand Paul szenátor elutasította Cruz egyhangú hozzájárulásra vonatkozó kérését.

Nyitókép: MTI/EPA/Carloine Brehman

#Külföld#ted cruz#texas#szenátor#törvényjavaslat#kém#kémkedés#gyártók

Címlapról ajánljuk