Külföld

Napokig bujkált a houstoni reptéren egy magyar nő

rtl.hurtl.hu

2023. július 17. 20:26

A helyi médiának nyilatkozott az a reptéri dolgozó, aki felfigyelt rá.

Embercsempészet áldozata lehetett az a magyar nő, aki napokig rejtőzködött a houstoni George Bush repülőtéren – derül ki a KHOU helyi televízió tudósításából.

A csatornának egy reptéri dolgozó, Monica Phillips nyilatkozott, akit arra képeztek, hogy észrevegye az embercsempészetre utaló jeleket. A nő munkájának része, hogy telefonhívásokat fogad.

Június 2-án, pénteken telefonált egy férfi, aki azt mondta, hogy az 52 éves anyját keresi, aki május 28-án, vasárnap szállt fel a texasi Lubbockból Houstonba tartó gépre, és azóta nem hallott róla

– idézte fel Phillips, aki számára ez volt az első intő jel: gyanússá vált számára, hogy miért várna valaki öt napot azzal, hogy a repülőtéren érdeklődjön az eltűnt anyjáról. A nő ezután a helyi rendőrséghez irányította át a hívást, de később a rendőrök elmondták neki, hogy a telefonáló nem tett hivatalos bejelentést az anyja eltűnéséről, ami újabb okot adott a gyanúra.

Június 7-én Phillips korábban érkezett munkába, és a reptéren feltűnt neki egy nő, aki nem tudott szót érteni a rendőrökkel. Az volt az érzése, hogy ő lehet az, aki felől a telefonáló érdeklődött. A nő csak magyarul beszélt, Phillips ezért fordítóalkalmazás segítségével elegyedett szóba vele. Kiderült, hogy a neve megegyezik azzal, akiről a telefonáló érdeklődött, ő viszont a hívó nevét nem ismerte.

Phillips az egyik légitársaságnál dolgozó, magyarul beszélő barátját kérte meg, hogy tolmácsoljon, így azt is megtudták, hogy a nő két férfival utazott Lubbockból Houstonba, és Európába mentek volna tovább. Amikor megérkeztek a houstoni reptérre, a nő elszökött a két férfitól és elbújt a terminálon. Mint kiderült, útlevele a két férfinál volt.

A nő a tolmácsnak nem akarta elmondani, min ment keresztül, de az ügyével már a hatóságok foglalkoznak, és embercsempészet áldozatának tekintik. Bujkálása után kórházba vitték, mert rossz állapotban volt, tíznapi rejtőzködése során enni sem tudott rendesen. Phillips szerint napokig a reptéri mosdókban bujkált.

Nyitókép (illusztráció): Brandon Bell/Getty Images

#Külföld#houston#amerikai egyesült államok#embercsempészet

Címlapról ajánljuk