Külföld

Videó: most épp egy svájci lány véste bele monogramját a Colosseumba, a helyiek rögtön ordibálni kezdtek vele

rtl.hurtl.hu

2023. július 16. 17:44

Korábban egy fitneszedző rongálta meg az épületet, most itt a folytatás.

Nincs új a nap alatt: most épp egy svájci lány próbálta belevésni a monogramját a többezer éves Colosseum falába Rómában, azonban a rongálást félbeszakította az, hogy a helyiek kiabálni kezdtek a turistával, írja a Daily Mail.

Az esetről videó is készült, amin látható, hogy a bátortalanul vandálkodó nőt először egy éles kiáltás figyelmezteti, és amikor távolabb lép a faltól, ironikus tapsvihar fogadja. Az eset július 14-én történt a helyi média szerint. A lánynak csak egy betűt, egy N-t sikerült felvésnie az 1937 éves épületre.

A svájci családot kísérő idegenvezető az eset után azonnal értesítette a biztonsági szolgálatot. Ők értesítették a rendőrséget, akiknek így magyarázkodtak a lány szülei: „Ő csak egy kislány, nem csinált semmi rosszat”.

Korábban arról írtunk: levélben kért bocsánatot az a fitneszedző, aki belevéste a barátnője nevét a Colosseumba. A rongálásért ötezer euróig terjedő pénzbírsággal és tizenöt nap börtönbüntetéssel számolhat. A turista ellen kulturális javak megrongálása miatt folyik nyomozás.

Arról, hogy megéri-e turistáskodni, ha ilyen sokan ennyire nem tudnak viselkedni, hosszabb cikket is írtunk: Agnes Callard filozófus professzor szerint a turistáknak „nem csak fogalmuk sincs arról, mit csinálnak, de nem is akarnak tanulni”.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#colosseum#rongálás#svájc#turista

Címlapról ajánljuk