Külföld

Lezárult a nyomozás a Fehér Házban talált kokain ügyében: ez lett az eredménye

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 17:32

A Fehér Ház könyvtárából került elő a kokain, rögtön nyomozás indult az ügyben.

Lezárta a nyomozást a titkosszolgálat a Fehér Ház könyvtárában talált kokain ügyében. A szolgálatnak nem sikerült egyetlen gyanúsítottat sem azonosítania, és a „fizikai bizonyítékok hiánya” miatt döntöttek az eljárás befejezése mellett, írja a CBS.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államok elnökének biztonságáért felelős Secret Service egyik embere találta meg a könyvtárban a gyanús szert. A tűzoltók aznap esti rádióforgalmazásában arról beszélt az egyik katasztrófavédelmi szakember, hogy pozitív lett kokainra a minta. „Zacskózzuk be és vigyük el” – hangzott az utasítás a rádióban, miután kiderült, mi a por valójában.

A szolgálat emberei többszáz fős listát készítettek azokról, akik bemehettek a kérdéses időszakban a területre, ahol felfedezték a kokaint. Azonban a zacskón nem találtak ujjlenyomatokat, és a fellelt DNS-minta sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy elvégezzék az azonosítást.

Emellett a biztonsági felvételeket átnézve se tűnt fel számukra semmi gyanús. A kérdéses területre turisták is beléphettek, magát a drogot egy olyan területen találták meg, ahol a látogatóknak le kellett adniuk telefonjaikat és egyéb személyes tárgyaikat, mielőtt beléphettek volna az elnöki lakosztály egyes részeibe. Az incidens idején Joe Biden nem tartózkodott a Fehér Házban.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#fehér ház#kokain#ügy#nyomozás#titkosszolgálat#drog

Címlapról ajánljuk