Külföld

Hermes, Dior, Gucci: hatvanmillió forintnyi használt luxustáskát lopott el a rabló

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 11:15

Nem fogott ki rajta a technológia, nyers erővel vágta át a gordiuszi csomót.

Nagyjából 180 ezer dollár (hatvanmillió forint) értékben lopott el luxustáskákat egy betörő egy floridai boltból, ahol használt táskákat árulnak – jelentette a helyi sajtó. Az esetet a bolt biztonsági kamerája rögzítette.

A felvételeken látni, ahogy a férfi végig járja a Miami közelében lévő Westonban található üzletet, egy nagy dobozba pakolva a táskákat,

 majd berúgja egy raktár kódos és ujjlenyomatleolvasós biztonsági zárral ellátott ajtaját, és válogatni kezd az ott található táskák között.

A betörő másfél perc alatt végzett, és harminc táskát és pár kiegészítőt vitt magával – közölte a bolt vezetősége. A boltot védő biztonsági rendszer ugyan jelezte, hogy betörtek, a férfi még azelőtt távozott, hogy a rendőrök kiértek volna a helyszínre. A boltvezető elmondása szerint látszott, hogy a betörő ismerte a helyszínt, és pontosan tudta, hova kell mennie.

Az ellopott áruk között Christian Dior, Hermes, Gucci és Louis Vuitton táskák voltak, amik közül legalább kettő egyenként több mint tízezer dollárt (3,5 millió forint) ér, valamint egy 25 ezer dollárt, azaz átszámítva nagyjából 8,5 millió forintot érő Hermes táska is. 

Nyitókép: CBS Miami

#Külföld#betörés#luxustáska#táska#florida

Címlapról ajánljuk