Külföld

Joe Biden megsértette a királyi protokollt, mert hozzáért Károly királyhoz

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 21:06

És most jöjjenek a királyi hátakról szóló legfrissebb híreink!

Joe Biden amerikai elnök a windsori kastélyba való érkezési ceremónia során a jelek szerint megsértette a királyi protokollt azzal, hogy megérintette III. Károly királyt – írja az Independent, és megjegyzi, hogy a király pedig mintha akkor vesztette volna el a türelmét, amikor az elnök túl sokáig beszélgetett egy palotaőrrel.

Biden vasárnap késő este érkezett az Egyesült Királyságba, és az éjszakát az Egyesült Államok londoni nagykövetségén töltötte. Hétfőn az első négyszemközti találkozóján vett részt Károly királlya. Az elnök a kézfogáskor az uralkodó könyökére tette a kezét, majd a szívélyes üdvözlést követően a hátát is megérintette.

Az uralkodó nem sokkal később hasonló gesztussal viszonozta ezt.

Miközben a kastély területén sétálgattak, Biden beszélgetésbe elegyedett egy katonával, és Károly hiába sürgette, hogy haladjanak tovább. 

Bár a protokoll szerint az uralkodót általában nem szabad megérinteni, a Buckingham-palota egyik forrása a People-nek elmondta, hogy Biden nem sértette meg a protokollt, a király pedig „teljesen nyugodtan” fogadta a találkozást.

A királlyal folytatott megbeszélést követően Biden Londonból Vilniusba utazott, ahol részt vesz a NATO-vezetők csúcstalálkozóján, majd Helsinkibe utazik, ahol az északi országok vezetőivel találkozik.

Károly király és Kamilla királyné nemrégiben elefántmaszkban pózoltak. Hogy miért, azt megtudhatja a Fókusz riportjából:


Nyitókép: MTI/AP Pool/Kin Cheung

#Külföld#joe biden#károly király#egyesült királyság#egyesült államok#protokoll#Buckingham-palota

Címlapról ajánljuk