Külföld

„Meg kellene rohadnia!” – korhatáros videón, amint a család szeme láttára végzett ki egy barátságos kutyát egy rendőr

rtl.hurtl.hu

2023. július 8. 14:58

A helyi közösség „Igazságot Dixie-nek!” címmel szervezett demonstrációt, hogy elérjék a rendőr kirúgását. A videó felkavaró jeleneteket tartalmaz. 

Egy ohiói közösség annak a rendőrtisztnek a menesztését követeli, aki agyonlőtt egy golden retrievert a kutya családja szeme láttára. 

Elliott Palmer, a loraini rendőrkapitányság munkatársának testkamerája rögzítette, ahogy a 3 és fél éves Dixie felé szalad, ő pedig agyonlövi az állatot. Ekkora a kutya irányt változtat, de Palmer még legalább egyszer belelő. A kutya az útpadkához vonszolja magát, és még meg-meg csóválja a farkát, de később kimúlt.

Palmert azóta szabadságolták, a rendőrség pedig annyit közölt, hogy vizsgálják az esetet – írja a New York Post

A közösség ezen felháborodva „Igazságot Dixie-nek!” címmel tüntetést tartott a hivatal előtt, és követelték, hogy a férfit menesszék a rendőrség kötelékeiből. 

Jacob Morris hadnagy a gyűlésen részvétét fejezte ki Dixie családjának, és elmondta, hogy igyekszik erőforrásként a rendelkezésükre állni a nyomozási folyamat során, mivel elvesztettek egy családtagot. 

Palmer múlt vasárnap épp járőrözött a környéken, amikor észrevette, hogy több nagytestű kutya szaladgál az egyik udvaron. Szólt a tulajdonosnak, Tammie Kernnek, hogy hívja be őket. Miközben próbálták összeterelni a kutyákat, Dixie láthatóan játékosan a rendőr felé indult, aki ekkor többször is rálőtt. A kutya igyekezett elmenekülni, de összeesett az utca közepén.

A testkamerás felvételen hallani, ahogy Kern üvölt a rendőrnek, hogy 

te hülye f*sz, megölted a kutyámat! Miért csináltad?

A rendőr akkor közölte vele, hogy „a kutyája megtámadott, menjen hátrébb”! A nő ekkor visszakiabálta, hogy a kutya ártalmatlan volt, és nem csinált semmit. Miközben Palmer erősítést hívott, egyre több ember özönlött ki a házból, hogy megtudják, mi történt a kutyával. 

A videó korhatáros, ezért csak a YouTube-ra átkattintva lehet megnézni.

Egy ponton hallani, ahogy Kern bánatában üvölt a földön, miközben egy másik ember próbálja vigasztalni őt a haldokló Dixie mellett. 

Kern azt mondta a WKYC-nek, hogy az első lövés leadása után Palmernek „hagynia kellett volna, hogy a kutya elmenjen, és elvigyék oda, ahol meg tudják menteni őt”. 

De nem ezt tette. Ott kúszott, haszontalanul, tehetetlenül az utcán. És ő folytatta a lövöldözést. A kutya próbált elmenekülni, de ő az első alkalom után még háromszor lőtt rá

– mondta Kern, aki szerint Palmert ki kell rúgni.

Börtönbe kellene mennie. Meg kellene rohadnia. Nem akarom, hogy még valakit lelőjön. El kell tűnnie az utcáról. Ártatlan járókelők voltak a közelben

– zokogta. 

A tragikus lövöldözés óta a helyi közösségek több platformon is felszólaltak, hogy követeljék Palmer felmentését és kirúgását a rendőrségtől.

Elindult egy petíció, illetve sorban születnek a posztok #JusticeforDixie hashtaggel ellátva, ezzel a szöveggel:

a kutya nem volt agresszív, és nem is tett semmi olyat, ami indokolná ezt a szörnyű erőszakos cselekedetet. A városunknak nem ilyen típusú rendfenntartásra van szüksége, és nem is akarjuk ezt. Válaszokat, megoldást és igazságot követelünk Dixie és családja számára.

A loraini rendőrség hétfőn közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy Palmer „erőszakot alkalmazott” Dixie-vel szemben. Hozzátették, hogy a vizsgálatot a Loraini Rendőrkapitányság Szakmai Szabályozási Hivatalára bízták.

Kern és családja azt tervezi, hogy pert indít a rendőrség ellen.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#ohio#kutya#golden retriever#lövés#rendőr#rendőrség#tüntetés#dixie

Címlapról ajánljuk