Külföld

Az amerikai helyett a libériai zászlóval emlékezett meg a függetlenség napjáról a republikánus párt

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 14:40

Az egyik kommentelő szerint, ha a republikánusok nem tiltanának be könyveket, akkor azt is tudnák, hogy miért hasonlít a két állam zászlaja egymásra.

Tévedésből libériai zászlóval illusztrálta a republikánus párt azt a Twitter-bejegyzést, amelyet a július 4-i függetlenség napja alkalmából posztoltak – írta a Guardian. A két nemzeti jelkép között a csillagok és a csíkok számában van a különbség, az amerikaiban ugyanis 13 csík, valamint 50 csillag található, a libériaiban viszont csak egy csillag van és 11 csík. 

A bejegyzést azóta már eltávolították, de többen még kommentelni is tudtak hozzá, így például volt, aki – a könyvek korlátozását lehetővé tevő amerikai törvényekre utalva – megjegyezte: ha nem tiltották volna be a könyveket a republikánusok, akkor tudnák, miért hasonlít annyira a libériai és az amerikai zászló. 

Libériát ugyanis azok a volt rabszolgák alapították, akiket az Egyesült Államokból telepítettek vissza Afrikába, miután felszabadították őket. 

Egyébként nemcsak a republikánusok, hanem az egyik texasi rendőrség is beleszaladt ebbe a hibába, és ők is a libériai zászlóval emlékeztek meg a függetlenség napjáról. 


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#Libéria#republikánus párt#egyesült államok#zászló#július 4.

Címlapról ajánljuk