Külföld

Macron szerint a „számítógépes játékok” miatt vannak most zavargások Franciaországban

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 13:08

A Francia Köztársaság arra kéri a szülőket, hogy segítsenek úrrá lenni a helyzeten.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök arra szólította fel a szülőket, hogy tartsák távol a gyerekeiket az utcáktól pénteken. Az elnök szerint sok fiatalt, akik most részt vesznek a zavargásokban, agresszívvá tettek az „erőszakos videójátékok”. Macron közölte: a zavargások miatt letartóztatottak körülbelül harmada a fiatal korosztályhoz tartozik.

A szülők felelőssége, hogy otthon tartsák őket, ez nem az állam dolga.

– mondta Macron, aki azt is szorgalmazta, hogy a közösségi oldalak távolítsák el a zavargásokkal kapcsolatos fotókat és videókat.

„Tudjuk, hogy a Snapchat, a TikTok és még sok más platform sok zavargónak gyülekezési helyként, kapcsolattartási eszközként szolgál” – mondta az elnök, aki szerint ezek az oldalak azért is veszélyesek, mert a fiatalok elveszítik a kapcsolatot a valósággal, így az egész zavargást úgy élik meg, mintha egy számítógépes játékban cselekednének.

A franciaországi zavargásokról korábban az RTL Híradója is készített riportot:


Nyitókép: Emmanuel Macron francia elnök a Saint-Jean-erődben beszél háromnapos marseille-i látogatásának második napján, 2023. június 27-én. MTI / EPA pool / Guillaume Horcajuelo

#Külföld#emmanuel macron#számítógépes játék#zavargások#franciaország

Címlapról ajánljuk