Külföld

Negyven év után fogták el a gyilkost, aki 13 álnevet használt bujkálás közben

rtl.hurtl.hu

2023. július 1. 14:35

Gyorsan kiderült, hogy ő volt a tettes, de előállítani már nehezebb volt.

Negyven év bujkálás után elfogták egy floridai gyilkosság gyanúsítottját az Egyesült Államokban, írja a BBC. A 65 éves férfi még 1984-ben ölt meg egy nőt, azóta 13 különböző álnevet használva kerülte el a hatóságokat.

Közben nem rejtőzködött különösebben, letartóztatásakor például éppen egy kaliforniai vízügyi bizottság elnökeként dolgozott: ebben a minőségében nyilvános üléseken is rendszeresen megjelent, illetve felszólalt.

A gyilkosság óta eltelt években Donald Santini dolgozott önkéntesként, vezetett thaiföldi éttermet, és volt egy társasház közös képviselője is. Mindeközben háromszor is leadták arcképét az „Amerika legkeresettebb bűnözői” című TV-műsorban.

Időközben kézzel írt, 16 oldalas levelet is küldött egy hírcsatornának, amelyben azt írta: „azért tudtam ilyen sokáig szökésben maradni, mert szeretetteljes, tiszteletteljes életet élek”.

A férfi egy 33 éves nőt fojtott meg a floridai Hillsborough megyében, ahonnan rövidesen elmenekült, amíg a rendőrség gyorsan összerakta, hogy valószínűleg ő lehetett a gyilkos. Most a Floridai/Karibi Regionális Szökevény Munkacsoporttól kapott tipp vezette a nyomozókat Kalifornia államba, ahol épp Wellman Simmonds néven élt a férfi.

Nyitókép: HILLSBOROUGH COUNTY SHERIFF’S OFFICE

#Külföld#gyilkosság#florida#bujkálás#álnév#rendőrség

Címlapról ajánljuk