Külföld

Lehúzott egy komikust a neten, 43-szor törték rá az ajtót a kommandósok

rtl.hurtl.hu

2023. június 30. 20:52

A férfi és a nő az idegösszeroppanás szélén álltak, miután több tucatszor kopogtatott náluk a SWAT.

Extrém „swatolásnak” esett áldozatul egy házaspár az amerikai Milwaukee államban, akiknek házában 43 alkalommal razziázott a rendőrség, írja az NBC. A kifejezés azt jelenti, hogy valaki más nevében juttatnak el bomba- vagy másmilyen fenyegetést a rendőrséghez, amelynek következtében a hatóságok az áldozatokról hiszik azt, hogy ők fenyegetőztek.

A pár kálváriája elég ártatlan módon kezdődött: a férj, Patrick Tomlinson azt találta írni a Twitteren még 2018-ban, hogy neki személy szerint nem jön be Norm Macdonald humora. Az elhunyt komikus rajongói ezután trollhadjáratot indítottak ellenük:

hamis IP-címekről, telefonszámokról, hangjukat elváltoztatva hívták fel a helyi rendőrséget Tomlinson és felesége, Niki Robinson nevében.

A hatóságok pedig minden egyes alkalommal komolyan vették a fenyegetést, és rárontottak a párra otthonukban. A legutóbbi razzia kedden történt. Az FBI közben viszont elkezdte komolyan venni az efféle zaklatást, és külön adatbázist indított azért, hogy kiszúrja az ilyen eseteket. Az ártatlanok zaklatása mellett a swatolás azért is jelent problémát, mert ezáltal szükségtelenül költ pénzt és használ erőforrásokat a rendőrség.


Nyitókép: NBC / YouTube

#Külföld#razzia#rendőrség#bomba#fenyegetés#usa#fbi

Címlapról ajánljuk