Külföld

Videón egy módszer, amivel el lehet ijeszteni egy támadó barnamedvét

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 15:04

Egy alaszkai kirándulás során támadt a medve a turistákra, ám egyikük a medve arcába üvöltött, mire az állat meghátrált. 

Ordítással ijesztettek el a turisták egy barnamedvét, miután az állat rájuk támadt egy alaszkai vezetett túra során – vette észre az esetről készült videót a LadBible.

A hónap elején a Scenic Bear Viewing nevű Instagram-felhasználó vezetett medvetúrát a Chinitna-öbölben, a kirándulás azonban vad fordulatot vett, amikor a turisták észrevették, hogy a távolból egy barnamedve rohamozza meg őket.


A képsorokon látszik, amint néhányan pánikba estek a fenyegetően közeledő állat láttán, azonban egy valaki előlépett közülük, és a medve arcába üvöltött. Az állat megijedt a hangtól, és tovább állt, a férfi pedig mintha mi se történt volna, úgy tért vissza a többiekhez. A videó alatti hozzászólók nem tudták eldönteni, hogy rendkívül bátor vagy hihetetlenül ostoba volt-e – akárhogy is, még mindannyian élnek.

Mint az Instagramra feltöltött videóból kiderült, egy tapasztalt túravezető volt az, aki elijesztette a medvét. „Soha ne fuss egy támadó medve elől, mert pont ezt akarják elérni, természetes üldözési ösztönük van” – közölte posztjában Scenic Bear Viewing.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#barnamedve#medvetámadás#ordítás#alaszka

Címlapról ajánljuk