Külföld

Túlélte egy nő, hogy a tengerbe zuhant egy óceánjáró tizedik szintjéről

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 13:08

Mindenki azt gondolta, hogy talán még a holttestét sem találják meg, de egy órával később életben találta a hajó legénysége. 

Túlélte egy 42 éves amerikai nő, hogy a Karib-tengerbe zuhant egy óceánjáró tizedik szintjéről – jelentette a Fox35 amerikai televízió. A Mariner of the Seas nevű hajó a Dominikai Köztársaság közelében volt, és Curaçao szigete felé haladt vasárnap, amikor az eset történt.

A hajó egyik utasa a Fox35-nek elmondta, hogy mindenki, még a legénység is azt hitte, hogy a nő nem élte túl a zuhanást, és legfeljebb a holttestét fogják megtalálni a vízben. A hajót üzemeltető Royal Caribbean szerint azonnal értesítették a hatóságokat, köztük az amerikai parti őrséget, és a nő keresésére indultak.

Az egyik utas a Twitter-oldalán számolt be az esetről. A videón hallani, ahogy bejelentik az utasoknak, hogy valaki a vízbe esett, és a kapitány emiatt visszafordította a hajót, és az eltűnt utas keresésére indulnak.


A nő igazán szerencsésnek mondhatja magát. A statisztikák szerint az óceánjárókról vízbe esett embereknek mindössze 28 százalékát mentik ki élve – írta a Fox35 a Royal Caribbean közleményére hivatkozva.

A nő nem igényelt azonnali orvosi ellátást az amerikai parti őrség közlése szerint, és az előre betervezett kikötés után szállították csak kórházba, megfigyelésre. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nő hogyan és miért esett a vízbe.

Nyitókép: Twitter/Matt Kuhn

#Külföld#óceánjáró#karib-tenger#zuhanás#mentés

Címlapról ajánljuk