Külföld

Az orvosi marihuana legalizálását sürgette Zelenszkij az ukrán parlamentben

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 16:26

Az ukrán elnök szerint minden használható módszert be kell vetni a háború okozta fájdalmak leküzdésére.

Az orvosi marihuána legalizálását sürgette Volodimir Zelenszkij elnök az ukrán parlamentben szerdán – írja az Ukrajinszka Pravda.

Akkor került szóba a téma, amikor Zelenszkij arról beszélt, hogy Ukrajnának Európa legerősebb mentális és fizikai rehabilitációs ágazatát kell létrehoznia, ami magában foglalja a központok építését és a megfelelő személyzet képzését is.

A világ összes gyakorlatát és megoldását, bármilyen nehéz vagy szokatlan legyen is az, alkalmazni kell Ukrajnában, hogy egyetlen ukrán állampolgárnak se kelljen elviselnie a háború okozta fájdalmat, stresszt és traumát – mondta Zelenszkij.

Különösen a kannabisz alapú gyógyszereket kell végre legalizálnunk azok számára, akinek szüksége van rá. Mindezt megfelelő tudományos kutatások és ellenőrzött ukrajnai termelés mellett


– mondta az elnök.

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos hirosimai csúcstalálkozójának zárónapján, 2023. május 21-én. Fotó: MTI/EPA/Pool/AP/Louise Delmotte.

#Külföld#Volodimir Zelenszkij#orvosi marihuána#marihuána#ukrajna#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk